Workshop - Bronsgieterij Studio Lemarez
16509
page-template-default,page,page-id-16509,page-child,parent-pageid-16477,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Workshop

[google-translator]
Al sinds onze beginjaren verzorgen wij workshops bronsgieten. Daarmee bieden wij u de kans om ervaring op te doen met het hele gietproces dat begint met de voorbereidingen voor het daadwerkelijke gieten van het beeld in brons tot aan de afwerking. Met als eindresultaat een prachtig zelfgemaakt bronzen beeld. Hiernaast vindt u een impressie van de workshop van 2013.

 

Tijdens de workshop leert u o.a.:

  • Het maken van wasmodellen;
  • het invormen van wasmodellen in een gietmal;
  • en het afwerken van jouw zelfgemaakte beeld onder deskundige begeleiding.

 

WORKSHOPS 2016

Data en tijden van de eerstkomende workshop zijn:

INTRODUCTIE AVOND:

Dinsdag 18 oktober

 

1e weekend:

Zaterdag 5 november, van 10.00 tot 16.00 uur: voorbereiding wasmodellen.
Zondag 6 novembervan 10.00 tot ca. 16.00 uur: invormen van de wasmodellen.

2e weekend:

Zaterdag 19 novembervan 10.00 tot 16.00 uur: uithakken en ciseleren van de beelden.
Zondag 20 november, van 10.00 tot ca. 22.00 uur: ciseleren en patineren van de beelden.

 

INFORMATIE

Docenten : Paul Lagrouw en Raymond Spier

Kosten : € 290,- exclusief materiaalkosten

Locatie : Rijsoordsestraat 13 – 15, Ridderkerk

Een workshop bestaat gewoonlijk uit een introductie-avond, gevolgd door een tweetal opvolgende weekenden.
Workshops worden gehouden met 8 tot 10 deelnemers. Opgeven voor individuele deelname is mogelijk via telefoon of e-mail (zie: Contact).
Voor groepen, verenigingen, bedrijven etc. kunnen wij programma’s op maat samenstellen.

 

TOELICHTING OP DE (WERK)DAGEN

Tijdens de introductie-avond wordt u nader geïnformeerd over de mogelijkheden en beperkingen omtrent de voorbereiding van het door u te maken beeld. U krijgt een rondleiding door de gieterij. En tevens worden de te verwachten kosten voor een werkstuk inzichtelijk gemaakt en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Tot slot kunt u eventueel benodigd materiaal voor de voorbereidende werkzaamheden aanschaffen.

De EERSTE ZATERDAG wordt benut om uw eventueel reeds thuis voorbereide beeld nader te prepareren om in een gietmal te kunnen plaatsen. Of om hieraan voorafgaande uw geboetseerde werkstuk te voltooien.

De EERSTE ZONDAG wordt dat wat op zaterdag nog niet was voltooid eerst afgerond. Aan het einde van deze dag moeten al uw werkstukken in een gietmal zitten. Zodat wij uw mallen voor het tweede weekend kunnen uitstoken in de oven en afgieten met brons. Zodoende kan mogelijk deze dag qua werktijd iets uitlopen.

Als u wilt kunt u aanwezig zijn tijdens het gieten (meestal gieten wij op een maandag).

De TWEEDE ZATERDAG zijn de beelden gegoten en afgekoeld en kunnen ze voorzichtig worden ontdaan van de vormmassa, gietlopen en ontluchters. Hierna kan het eigenlijke afwerken/ciseleren beginnen. Deze en de volgende dag zijn wij met 2 man paraat om u te begeleiden en te assisteren.

De TWEEDE ZONDAG is de laatste werkdag van uw workshop en moeten alle werkstukken worden voltooid. Na het gereedkomen van de sculpturen zullen wij deze voor u patineren in een gewenste kleur(combinatie).

Tevens wordt deze dag benut voor eventueel laswerk alsmede aanbrengen van pinnen waardoor uw beeld geschikt is voor montage op een sokkel. De ervaring heeft geleerd dat het deze dag nogal eens laat kan worden.

Dit is dan ook de relatief zwaarste dag van de workshop. Daarom wordt u ‘s middags een warme lunch aangeboden.

 

LOCATIE EN DOCUMENTATIE

De workshops worden gehouden bij studio LEMAREZ aan de Rijsoordsestraat 13 – 15, 2988 XP te Ridderkerk.

 

KOSTENOVERZICHT

De kosten voor deelname aan een workshop bedragen € 290,-. Dit bedrag is exclusief materiaalkosten.

De kosten van de meest gebruikte materialen zijn als volgt:

Bruine boetseerwas: per kg € 7,90

(1 kg was weegt omgezet in brons ongeveer 10 kg. Ter indicatie; een portret weegt gemiddeld ongeveer een kleine 10 kg en een klein beeldje al snel 1 – 3 kg brons).

Uitstoken per mal: gemiddeld € 19,50

Brons (90/10), met een minimum van 1 kg per mal: per kg € 29,50

Dit impliceert voor u, tijdens de workshop, een korting van bijna 21% op onze reguliere tarieven.

Wij beschikken niet over een pin-faciliteit.

BIJZONDERHEDEN

Denkt u er aan om gedurende de werkdagen vooral niet uw beste kleding aan te trekken.
Alle benodigde materialen en gereedschappen hebben wij in huis. Echter ingeval u een eigen veiligheidsbril/gelaatsmasker, (favoriete) vijltjes en/of beiteltjes zelf wilt meenemen, of nog handiger een dremeltje, PRIMA!

 

OPMERKING/TIP

Om u creatief niet te belemmeren hanteren wij geen strikte voorwaarden omtrent de door u te vervaardigen werkstukken in brons. Hierdoor kan het gebeuren dat de beschikbare werktijd tijdens de workshop voor de ene deelnemer wat krap kan zijn terwijl deze voor iemand anders royaal voldoende is. Veronderstel dat u tot deze laatste categorie behoort, probeer dan alvast een alternatief paraat te hebben om in brons te realiseren. Zoals bijvoorbeeld een klein “vestzak monumentje”. Een werkstukje dat u tegen minimale kosten kunt meegieten met uw eerste keus…

Hoewel wij nog nooit problemen hebben gehad tijdens de workshops, blijft werken met brons enigszins risicovol. Studio LEMAREZ kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade of letsel tijdens de workshops.

 

INSCHRIJVING

Inschrijving dient schriftelijk of per mail te gebeuren. Onder vermelding van uw naam, adres, postcode en woonplaats, telefoonnummer en eventueel mailadres. Alsmede voor welke datum u zich aanmeldt.

Na ontvangst van uw aanmelding zenden wij u een factuur a € 290,-. (Indien u inschrijft voor een workshop welke pas later dan 4 weken na ontvangst van uw aanmelding begint zenden wij u een factuur voor een aanbetaling van € 100,-). Het volledige (restant)bedrag dient voor aanvang van de workshop te zijn voldaan.

 

ANNULEREN

Annuleren dient schriftelijk te geschieden.
Kosteloos annuleren is niet mogelijk.
U kunt uiteraard wel een vervanger laten deelnemen.
Wij zullen u desgevraagd namen en telefoonnummers ter beschikking stellen van geïnteresseerden ter vervanging.

Alle vermelde bedragen gelden inclusief 21% b.t.w.