Bronsgieterij - Bronsgieterij Studio Lemarez
16477
page-template-default,page,page-id-16477,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Bronsgieterij

In 1974 begint Raymond Spier zijn loopbaan als zelfstandig kunstenaar. In het jaar erna besluit hij zijn eigen beelden in brons af te gieten bij de bronsgieterij van Ingrid Rollema te Scheveningen. In het door hem zelf gegoten werk valt al spoedig zijn technisch inzicht en kwaliteitsgerichte aanpak op. Hierdoor komen er steeds vaker verzoeken van derden om ook gietwerk en rubbermallen voor hen te willen verzorgen.

 

Rond 1987 houdt de Scheveningse bronsgieterij op te bestaan. Hij kan dan geen alternatief vinden dat aan zijn kritische maatstaven voldoet. Daarom richt hij in oktober 1989 zijn eigen atelier en bronsgieterij ‘Studio LEMAREZ’ (300m2) op in Ridderkerk-Rijsoord. Zodoende werkt Spier al meerdere, inmiddels decennia, samen met een hecht team aan medewerkers.

 

Door zijn inmiddels brede ervaring met allerhande voorwerpen, technieken en materialen is  zijn behoefte om zelf  vaker te ontwerpen sterk toegenomen. Zo is begin 2014 in samenwerking met zijn oudste zoon Marvin (die al in zijn luierperiode ervaring op deed in de studio en inmiddels gespecialiseerd is in houtbewerking) een start gemaakt met het vervaardigen van interieur gerelateerde producten met als start een unieke collectie tafels en lampen welke getuigen van een gedegen ambachtelijk vakmanschap. Waarbij aan kwaliteit geen concessies zijn gedaan. Voorgaande, bestaande en toekomstige nieuwe eigen creaties bieden wij ter verkoop aan onder de naam ‘Spierdesign’. Binnenkort met een vernieuwde afzonderlijke website.

 

Neem direct contact op!