Mallen menselijk lichaam - Bronsgieterij Studio Lemarez
16846
page-template-default,page,page-id-16846,page-child,parent-pageid-16483,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Mallen menselijk lichaam

Meestal betreft het hier géén mal van een compleet lichaam. Ingeval het bijvoorbeeld gaat om een hand wordt meestal gebruik gemaakt van alginaat om een reproductie te kunnen maken. Alginaat wordt gemaakt uit zeewier en is dus een mensvriendelijk product. Alleen is alginaat slechts éénmalig te gebruiken. Ingeval meerdere afgietsels zijn gewenst dan wordt op dit afgietsel alsnog een siliconenrubbermal gemaakt.

 

Of, ingeval het gaat om een groter vlak, bijvoorbeeld een gezicht of de buik en/of borsten van een zwangere vrouw dan wordt meestal met een speciale soort rubber  gewerkt (zonder mensonvriendelijke bestanddelen). De hierna noodzakelijk te maken steunmallen worden veelal gemaakt met behulp van gipsverband. Dit verband heeft een korte tijd van uitharden waardoor het model niet erg lang  hoeft stil te zitten. De mallen in rubber zijn wel meermalig te gebruiken. Het zij voor een afgietsel in was om nadien in brons af te gieten, maar ook gips of  kunsthars zijn hierin te gebruiken.

 

Neem direct contact op!