Mallen in was - Bronsgieterij Studio Lemarez
16538
page-template-default,page,page-id-16538,page-child,parent-pageid-16483,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Mallen in was

Dit soort mallen maken wij het meest. Deze zijn geschikt om wasmodellen in af te vormen. Geschikt voor het gieten volgens de verloren was methode, ook wel aangeduid als a cire perdue of lost wax. Meestal wordt voor het afvormen een synthetische was gebruikt, maar ook bijenwas of stearine is hiervoor geschikt. Er zijn veel soorten was, elke met verschillende eigenschappen. Waarbij de hardheid en krimp meestal bepalend zijn voor een bepaald soort reproductie. Vaak zijn relatief eenvoudige mallen zonder extra voorzieningen ook geschikt voor andere gietmassa’s, zoals hars of gips.

 

Deze mallen worden vervaardigd in een duurzame siliconenrubber en in de meeste gevallen voorzien van een steunmal uitgevoerd in een versterkte epoxy emulsie. Behalve dat dit laatste materiaal enorm sterk is heeft dit bovendien een laag soortelijk gewicht.

 

Van kleine beeldjes of voorwerpen wordt soms een mal gemaakt welke uitsluitend bestaat uit een blokje, cilinder of ovaal in rubber. Ook wel blokmal genaamd. Nadat de rubber is uitgehard wordt de mal voorzichtig ingesneden, dusdanig dat het origineel  eenvoudig kan worden verwijdert. Hierna is deze mal dan tevens geschikt om replica’s te kunnen produceren.

 

Mits juist opgeslagen zijn deze mallen geschikt voor langdurig en veelvuldig gebruik en zo weten wij uit ervaring, hebben deze een levensduur van meerdere decennia.

 

Neem direct contact op!