Galvaniseren - Bronsgieterij Studio Lemarez
16877
page-template-default,page,page-id-16877,page-child,parent-pageid-16477,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Galvaniseren

Een zuivere brons legering is uitstekend geschikt om bijvoorbeeld te verchromen, vernikkelen, verzilveren of vergulden. Wanneer u de gehele sculptuur van een dergelijk oppervlak wil voorzien dan kan een gespecialiseerd bedrijf  hierin voorzien.

 

BLADZILVER EN BLADGOUD

 

Indien er bijvoorbeeld plaatselijk accenten zijn gewenst in zilver of goud dan is het eenvoudiger om dit met bladzilver of bladgoud te doen. Deze werkzaamheden verrichten wij in ons eigen atelier.

 

BEELDEN-BUITEN

 

Op zich is een patina duurzaam. Maar indien een bronzen beeld buiten wordt geplaatst zal na verloop van tijd de kleur altijd gaan veranderen. Waarbij uiteindelijk meestal koper-groen de boventoon voert. Dit proces kan ook worden beïnvloed. Zoals door eventuele plantaardige afscheiding; hars; vogelpoep; zure regen of door invloed van zoutwater aan de kust. Maar ook door veelvuldig contact met textiel; boodschappen tassen; of aanraking geeft effect. Indien dit voldoende vaak en regelmatig gebeurd dan kunnen deze raakvlakken tot hoogglans gaan glimmen. Let maar eens op beelden in een winkelgebied of dierfiguren welke aantrekkelijk zijn voor kinderen om tijdens het voorbij lopen ‘even’ aan te raken.

 

BEELDEN-BINNEN

 

Binnen geplaatste bronzen sculpturen zullen daarentegen niet of weinig veranderen van kleurstelling. Beelden voor binnenshuis worden vaak plaatselijk of volledig voorzien van een dun laagje was. Hierdoor ontstaat een mooie satijnen glans op de behandelde plekken.

Galvaniseren Bronsgieterij Le Marez

ONDERHOUD

 

Tenminste, indien deze worden gevrijwaard van contact met vocht, zuren of chemicaliën. Net zo min als het wenselijk  is om een schilderij met een sopje schoon te houden geldt dit ook voor brons. Gebruikt u hiervoor uitsluitend een plumeau, zachte schone doek of-kwast. En door de jaren heen zal de patina alleen maar intenser en fraaier van tint worden. Heeft u hulp in de  huishouding? Informeer dan vooral of deze kracht hiermee bekend is(!)

 

Neem direct contact op!